// Skip to content
(+31)0651767667 info@coachonthemove.com

Voel ik dan helemaal niets meer?

Regelmatig heb ik het over het doorbreken van emoties die je tegenhouden om volledig vanuit jezelf te leven.

Ik snap dat dat best heftig klinkt. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag van vrouwen die online een kopje koffie met me gaan drinken of ze dan na een traject met mij dan helemaal niets meer voelen.

Uit die vraag spreekt vaak een stuk angst en tegelijkertijd een stuk hoop.

En ik snap dat helemaal! Als je in burn-out zit voel je gigantisch veel. Veel verschillende emoties gieren door je lichaam heen. Overal wordt je door getriggerd en ook al weet je dat je reactie soms nergens op slaat, je kunt niet anders reageren op dat moment. De wens om dan even helemaal niets te voelen is dan helemaal niet raar! Dus de vraag ook niet. Echter is niets meer voelen niet het soort rust waar je van hersteld en groeit.

Dus zo werkt het niet. Het doorbreken van emoties betekent niets meer en minder dan dat het ervaren van je emoties weer gaat kloppen met de situatie die gaande is en dat je er niet langdurig door blokkeert.

Het doorbreken van een emotie zoals boosheid is heel mooi om te doen. Ik heb het gedaan in mijn eigen traject jaren terug en geloof me, ik wordt nog regelmatig boos hoor! Wat ik alleen niet meer voel is die constante boosheid. Er was een periode in mijn leven waarin het voelde alsof niemand iets goeds kon doen. En ikzelf ook niet, want ik was ook constant boos op mezelf. En daardoor weer teleurgesteld en verdrietig. Ook 2 emoties die ik heb doorbroken. Het was zo ontzettend vermoeiend.

Als ik nu boos word, dan is het omdat iets op dat moment mijn boosheid getriggerd wordt. Er zit geen oude lading op en daarom blijft het ook niet lang hangen. En omdat mijn emoties weer kloppen met de situatie kan ik ook veel makkelijker een keuze maken hoe ik met de situatie omga.

En weet je wat. Dat geeft zo ontzettend veel RUST!

Hoe fijn is dat! Nou geloof me, ontzettend fijn. En leuk. En het geeft ook nog eens vrijheid.

Dus nee, na een traject met mij voel je nog steeds. Heel veel. En dat is alleen maar mooi! Emoties horen bij het leven en die moet je ervaren. Ze zijn echter niet bedoeld om constant aanwezig te zijn en je te blokkeren.

Dus hoe ervaar jij je emoties op dagelijkse basis? Zitten ze je in de weg? Dan is het tijd om even online koffie met me te drinken 🤎 

Back To Top